ГАЛЕРИИ / Международни / Рали Новини

AFRICA ECO RACE 2015: обзор етап 8 (+ галерия)

africa_eco_race_2015_day8_reportМакар седмият етап на Africa Eco Race 2015 да бе труден за много от състезателите, само три машини не успяха да стигнат до бивака в Азуги навреме. 11 други пристигнаха доста късно и не спяха да стартират навреме в отсечката, така че трябваше да останат в бивака, със съответните наказания за това.

При мотоциклетите, Роберт Тьоресбахер постигна своята втора етапна победа в Africa Eco Race 2015, след като надви водача в генералното класиране Пал Андерс Улевалсетер. Австриецът, обаче, е с голям пасив на норвежкия ветеран. Трети за деня се класира намибийският пилот Инго Валдшмид, а на тази позиция във временната подредба е белгиецът Жил Вандерваян.

При автомобилите, Жан Антоан Сабатие (Bugga One) спечели 360-километровата отсечка пред Матю Серадори (бъги Predator) и Антон Григоров (OSC). В генералнотокласиране на Africa Eco Race 2015, положението е реципрочно и първи е Серадори.

При камионите, това бе поредния перфектен ден за пилотите на Камаз, като този път по-бърз бе „метановият“ Сергей Куприянов, който надви съотборника си Антон Шибалов. Трета за деня се класира португалката Елизабет Якинто с MAN. Както и при автомобилите, във временната подредба на Africa Eco Race 2015 нещата също са наопаки, като начело е Шибалов. трети е Томас Томечек (Tatra).

Comments are closed.