ГАЛЕРИИ / Международни / Рали Новини

Africa Eco Race 2015: репортаж етап 3 (+галерия)

africa_eco_race_2015_day3 (1)Третият етап на Africa Eco Race 2015 бе с най-дългата специална секция, като предложи на участниците изключително разнообразни терени, каквито само Мароко може да покаже. Тежката навигация и многото километри, бяха причина за някои инциденти с мотоциклетисти, но като цяло състезанието протича под пълен контрол.

За трети пореден ден, Пал Андерс Улевалсетер доминира при мотоциклетите. Викингът е недостижим и в момента ни предлага това, което правеше Жан-Луи Шлесер при автомобилите при участието си в Africa Eco Race – откъсване от кервана още от самото начало и обезмисляне на всякаква борба за победа.

След лидера, в битката за второто място на Africa Eco Race 2015 като основен претендент за второто място се очертава белгиецът Жил Вандервейен, който надви австриеца Роберт Теурецбахер и се бетонира на настоящата си позиция. Естествено, не споменаваме машините по отделно, тъй като всички изброени пилоти са с КТМ. Изненадващо, с 4-то време за деня, на финала пристигна рускинята Анастасия Нифонтова, която за съжаление остана единствената жена мотористка по трасето, след като опонентката й Патси Куик катастрофира и бе откарана в болница. Компания в лечебното заведение й направи Андрю Нюленд от Великобритания, който също падна тежко на трасето. Макар и със счупвания, двамата състезатели не са с опасност за живота.

При автомобилите, макар Джаки Луманс (Toyota) да бе безапелационен победител за деня, на върха в генералното отново са прототипите Hummer H3. След вчерашната отсечка колоната поведе Юри Сазонов, следван от Мирослав Заплетал и Луманс.

При камионите, третият етап на Africa Eco Race 2015 може да бъде определен като „деня на Камазите“, след като Антон Шибалов и Сергей Куприянов (с метановия си камион) завършиха деня на първите две места в тежкотоварния клас. По-интересното е ,че двата руски камиона дефакто бяха на 2-ро и 3-то място в смесеното класиране с автомобилите, след Луманс. Пилотите на Камаз оглавяват в същата последователност и генералното класиране пред Томас Томечек (Tatra).

Днешният четвърти етап на Africa Eco Race 2015 предложи на участниците 394 километрово трасе, с 379 км специална отсечка. Очаквайте подробности!

Comments are closed.