ГАЛЕРИИ / Международни / Рали Новини

Africa Eco Race 2015: репортаж етап 7 (галерия + видео)

africa_eco_race_2015_leg7След като шестият етап на Africa Eco Race 2015 бе отменен заради лоши метеорологични условия, вчерашната 7-а отсечка в Мавритания успя да протече сравнително гладко, макар стартът на 433-километровата специална секция да бе отложен с над един час. Директорът на състезанието Рене Метж предупреди участниците, че денят ще бъде дълъг, а за сметка на това труден и много от тях се прибраха в бивака късно през нощта.

При мотоциклетите, Пал Андерс Улевалсетер е недостижим в Africa Eco Race 2015, като взе своята 5-а етапна победа вчера. Норвежецът надви със 7:7 минути Роберт Тьоресбахер, като разликата в генералното между двамата нарасна до 2:11 часа. Трети за деня бе намибийският пилот Инго Валдшмид, но на тази позиция в генералното класиране на Africa Eco Race 2015 е Жил Вандермайер.

В 19 часа вечерта, едва 16 автомобила и камиона бяха достигнали до бивака в Азуги, от 35 стартирали сутринта. Своята втора етапна победа в Africa Eco Race 2015 постигна Матьо Сератори с бъги Predator, изпреварвайки друго бъги – това на Жан Антоан Сабатие. Двете компактни машини в момента водят и в генералното. Трети за деня се класира Ървин Имшуут с Toyota, но на това място във временната подредба е Юри Сазонов с Hummer H3.

Карък на деня бе екслидерът в генералното класиране на Africa Eco Race 2015 Джаки Луманс, който заседна лошо в пясъците и загуби над час, за да се измъкне. Така, белгиецът е вече 5-и в оверола.

Най-голямата атракция в Africa Eco Race 2015 в момента е класът на камионите, където за първи път в историята на надпреварата тежка машина е начело на смесеното класиране с автомобилите. Става въпрос за Камаз и Антон Шибалов, който е с актив от над 56 минути пред Томаш Томечек (Tatra). Трети в общата подредба е метановият Камаз на Сергей Куприянов.

Днес Africa Eco Race 2015 продължава с 358-километров специален етап. Очаквайте подробности!

Comments are closed.