Международни / Рали Новини

Ал Атия победи в Hungarian Baja 2014, българите аут

instroi_hungarian_baja_2014Насър Ал Атия (Toyota Hilux) победи при автомобилите в Hungarian Baja 2014 – седми кръг от Световния крос-кънтри шампионат на FIA. Катарецът наложи уникално темпо, като разби доскорошните си съотборници от X-Raid Mini Владимир Василиев и Орландо Теранова, за които останаха второто и третото място.

Както вече знаете, в Hungarian Baja 2014 имаше и българско участие в лицето на Константин Чолаков и Николай Грънчев (прототип Toyota Hilux RR), които записаха участие в клас „Open“ на надпреварата. Нашият екипаж започна участието си с много добро темпо, но по време на втория състезателен ден бяха отстранени от участие, тъй като бяха загубили задните си светлини и калници, след удари в трасето. Така, по регламент, българите трябваше да напуснат състезанието, макар да имаха шанс за победа в категорията си.

al_attyah_hungarian_baja_2014Като цяло, нашият отбор доста хареса трасетата на Hungarian Baja 2014, но сериозен проблем се оказаха проливните дъждове преди и по време на мероприятието. Автомобилът на нашите се е държал повече от прилично, макар да е имало дребни технически проблеми и са успели да постигнат скорост от 160 км/ч в някои от отсечките.

Както споменахме, победител в Hungarian Baja 2014 стана Насър Ал Атия, който дебютира с новата си Toyota Hilux. Макар през първата половина на надпреварата катарецът да имаше проблеми с диференциала, във втората част на ралито даде уникално темпо, като често скоростта му надхвърляше 170 км/ч. С победата си в Унгария, Ал Атия излиза на второ място в класирането за Световния шампионат, а за момента като лидер там е бетониран пилотът на G-Energy и X-Radi Владимир Василиев. От надпреварата отпаднаха именити пилоти като Кшищоф Холовчиц, Адама Малиш и други.

Comments are closed.