рали Breslau / Рали Новини

Александър Ковачев поема изцяло рали Breslau

alex_kovachev_breslauОт 2010 година Александър Ковачев, заедно със своя немски партньор Хенрик Щрасер поеха контрола върху рали Breslau – най-голямото и известно европейско оф-роуд състезание. Надпреварата, която тази година отбелязва своята 20-та годишнина, привлича на старта си над 200 екипажа с мотоциклети, ATV, 4х4 автомобили и камиони от цяла Европа и дори машини от Австралия, Америка, Азия и Африка.

Тази година, Щрасер по лични семейни причини се оттегли от управлението на рали Breslau, като отстъпи дела си на Ковачев. Така, легендарната надпревара става еднолична собственост на родния оф-роуд доайен. Хенрик Щрасер, обаче, все още ще помага за реализирането на състезанието, като ще предостави опита си за реализацията на трасето на Breslau в Полша и Германия.

Александър Ковачев заяви: „Съжалявам за решението, взето от Хенрик Щрасер, но разбирам и уважавам личните му мотиви. И на двамата не ни е леко, но се радвам, че въпреки оттеглянето му, все още ще мога да разчитам на помощта на моя добър приятел за реализирането на това уникално приключение, каквото е рали Breslau”.

Александър Ковачев има дълга и успешна кариера в света на оф-роуда. Преди да поеме управлението на рали Breslau, самият той участва успешно като състезател в няколко издания на легендарния маратон. От миналата година Алекс е също спортен директор на друго голямо оф-роуд състезание – Baja 300 Mitteldeutschland (познато преди като Baja Saxonia), където също успя да запише две последователни победи като състезател.

За юбилея на рали Breslau, което ще стартира на 29 юни от пистата Лаузицринг, Алекс и неговият екип са подготвили доста новости и предизвикателства за участниците. А само два месеца след края на състезанието в Германия и Полша, Breslau за трета поредна година ще посети и България. От 14 до 21 септември, нашата страна ще бъде горд домакин на Breslau Balkan 2013.

Comments are closed.