Рали Дакар / Рали Новини

Алексиев успя да стартира в етап 4 на рали Дакар 2014

rali_dakar_2014_start (2)След кошмарен трети етап на рали Дакар 2014, българският екипаж Орлин Алексиев – Пламен Николов (Fiat Freemont 4×4 Concept) успя да влезе в контролното време и да застане на старта на днешната 4-та специална отсечка.

Българите за пореден ден изгубиха мощност на своя болид, точно когато най-много им трябваше и съмненията за некачествено гориво бяха посочени като основен виновник за техническите проблеми. Оказа се, обаче, че вината е в износването на специалната гъба (подобно на домакинските) в резервоара, в която попива горивото с цел избягване на взрив при удар. Явно парченца от разпадащата се материя са попаднали в горивопровода и са причинили пореното задръстване на горивния филтър и последващите неприятности в лицето на две повредени горивни помпи.

Нашите състезатели успяха да се доберат в бивака в 5 часа сутринта след 6-часов полеви ремонт на трасето, като за капак са затъвали и в коварния феш-феш. Механиците са извадили гъбата и са изолирали единия резервоар. В крайна сметка, броени минути преди да изтече стартовото им контролно време за етап 4 на рали Дакар 2014, с един час наказание, но това далеч не е важно за всички ни. Успех, момчета!

Comments are closed.