MOTO & ATV / Мотокрос Новини

Ales Trem постави началото на екстремния ендуро сезон

enduro_ales_trem_2015Екстрийм Ендуро сезон 2015 вече започна! Миналият уикенд се проведе надпреварата Ales Trem, каято бе отлична загрявка за големите имена в тази дисциплина за предстоящото зрелище The Tough One в Италия. В луда надпревара с добре познатия на българските фенове Андреас Летенбихлер (KTM) и ветеранa Греъм Джарвис (Husqvarna), победата грабна младата звезда на KTM Джони Уокър.

Ales Trem е съвсем ново състезание в календара на екстремното eндуро. Тази година домакин на първото му издание бе Южна Франция. Стартовият списък наброяваше 400 пилоти, сред които имената на едни от най-големите имена в световното eндуро.

enduro_ales_trem_2015 (1)Състезанието стартира в петък с пролог, който определи реда на подреждане на участниците за главната надпревара в събота. След изключителен старт, Уокър поведе групата и без проблем натрупа солидна преднина. До края на състезанието той не бе обезпокояван от никого и премина първи финалната линия. По-ожесточена бе битката за второто място между Уейд Янг и Летенбихлер, спечелена от Янг.

През втория ден на Ales Trem състезателите трябваше да завъртят 3 обиколки по 60 километрово тежко трасе, като трудността се увеличаваше все повече с всяка обиколка. Уокър се опита да повтори успешното си представяне от петък и поведе отново, но след няколко падания и грешен завой, Джарвис му отне лидерството. Все пак в края на първата обиколка двамата бяха буквално гума до гума, следвани плътно от Летенбихлер. Въпреки доброто си представяне на пролога, надпреварата рано напусна Уейд Янг, тъй като изгуби лоста за спирачката си.

enduro_ales_trem_2015 (2)На втората обиколка грешка на Уокър и Джарвис позволи на Летенбихлер да мине напред, но и той се обърка, последвайки точката за зареждане на гориво. Така в края на втората обиколка точките отново бяха уеднаквени.

Отпред жестоката битка продължаваше. Джарвис се опита да спечели победата бързо, но Уокър го атакува, намери по-добра линия в последната секция и успя да го изпревари. Така Джарвис трябваше да се задоволи с второто място в Ales Trem. Подиумът допълни Андреас Летенбихлер, който бе сполетян от проблем с гумата в края на последната обиколка.

enduro_ales_trem_2015 (3)РЕЗУЛТАТИ – ALÈS TRÊM
1. Jonny Walker (KTM) 4:15:06
2. Graham Jarvis (Husqvarna) 4:17:12
3. Andreas Lettenbichler (KTM) 4:28:45
4. Pierre Pallut (Husqvarna) 4:48
5. Alexandre Queyreyre (Beta) 4:51
6. Julien Gauthier (Yamaha) 4:58
7. Blake Gutzeit (Husqvarna)
8. Cédric Tempier (Sherco)
9. Florian Peyret (TM)
10. Yannick Marpinard (Beta)

Comments are closed.