Рали Дакар / Рали Новини

Алеш Лопрайс с Де Рой и Iveco за рали Дакар 2016!

ales_loprais_iveco_de_rooy_dakar_2016Чешкият пилот Алеш Лопрайс се присъединява към тима на Херард Де Рой и Iveco за рали Дакар 2016! Бомбастичната новина за феновете на пустинния маратон бе пусната в късните часове на 31 март, но отначало всички мислеха, че е първоаприлска шега.

Днес, обаче, и двамата топ пилоти потвърдиха пред представител на списание OFF-road.BG, че твърдението е абсолютна истина, а на 8 април в Чехия ще се проведе официална пресконференция, на която ще бъдат обявени плановете на Лопрайш и Де Рой относно съвместното им участие в рали Дакар 2016.

За рали Дакар 2016, Херард Де Рой сформира нов отбор от три машини Iveco. Самият той ще е пилот на едната, а втората ще е пилотирана от новия му чешки съотборник. За съжаление, няма да видим пълно звездно трио, тъй като досегашният втори пилот на тима Ханс Стейси, победител от рали Дакар 2007 (последното в Африка) няма да участва в рали Дакар 2016. Решението на Стейси е свързано с бизнес и семейни причини, като холандецът никога не е криел и факта, че Южна Америка не му допада колкото Африка.

Все още се знае кой ще пилотира третият камион Iveco на рали Дакар 2016, но е сигурно, че това няма да е испанецът Пеп Вила. Де Рой, обяви, че води преговори с голямо име в средите, но ще го обяви след няколко седмици, ако преговорите са успешни, когато целият отбор ще замине на тренировки в Мароко. Целта на холандско-чешкия тим е пълно противопоставяне на доминацията на Камаз в пустинята

Ще ви припомним, че за рали Дакар 2015, Алеш Лопрайс бе принуден да замени своята Tatra с машина на MAN поради проблеми с хомологацията. Въпреки новия камион, чехът бе единственият, който донякъде успя да се противопостави на тоталната хегемония на Камаз, макар да не успя да стигне до челната тройка.

Comments are closed.