MOTO & ATV / Международни / Мотокрос Новини / Рали Новини

Американската звезда на KTM Кърт Касели загина на Baja 1000

kurt_caselli_ktm_death_baja_1000Заводският пилот на KTM Кърт Касели е починал този уикенд в резултат на тежък инцидент по време на състезанието Baja 1000. Американецът, който е сред най-добите пилоти на мотоциклети в пустинната надпревара в Мексико, е бил начело на състезанието, когато се е случил тежкият инцидент.

Според представители на австрийския отбор, Кърт Касели е починал вследствие на тежка травма в главата, макар веднага да е бил откаран в болницата в Енсенада, Мексико. Според екипът, който е прибрал мотоциклета на Касели, по машината KTM е имало ясни следи от сблъсък с животно. Това отхвърля слуховете, че Касели е загинал при инцидент, причинен от зрители на Baja 1000.

Кътр Касели е най-добрият пилот на KTM, участвал в американските оф-роуд надпревари. Освен това, 30-годишният състезател, се представи отлично и на различни рали-рейд надпревари по цял свят, включително и при дебюта си в рали „Дакар”.

Кърт Касели бе пилот, отдаден изцяло на мотоциклетния спорт. Талантливият американец е печелил неколкократно шампионати в САЩ като WORCS and National Hare and Hound racing, беше водещ пилот в отбора на САЩ за International Six Days Enduro в последните 10 години и разбира се, винаги бе сред лидерите в Baja 1000. През януари тази година, Кърт стана част от заводския отбор на KTM за рали „Дакар”, заменяйки контузения Марк Кома. Дебютът му в пустинната легенда бе толкова впечатляващ, че KTM Rally team реши да го включи в отбора за „Дакар” 2014 и Световния крос-кънтри шампионат за 2014 година.

Със смъртта на Кърт Касели, не само КТМ, а светът на моторните спортове като цяло загуби един истински герой и сърцат състезател.

Comments are closed.