АВТО 4x4 / бизнес

Амфибията Gibbs Humdinga ще се произвежда в Азия (видео)

Gibbs_Humdinga_1Компанията Gibbs Amphibians обяви, че ще произвежда своята амфибия Gibbs Humdinga в Азия. Това стана след като американците 12-годишен сключиха договор за производство и продажба със  Singapore Technologies Kinetic, които ще разработват и предлагат машината в Азия, за да може по-лесно да помагат при евентуални бедствия като цунами и наводнения, които са доста характерни за тази част на континента.

След като летящ автомобил явно няма да видим скоро, поне плуващият такъв се оказа не толкова сложна задача. Компанията Gibbs Amphibians определено е най-развитата в областта на машините, които се справят еднакво добре и по суша и във вода. В моделната им гама вече има автомобили, камиони и четириколки. Тези превозни средства не са само играчки за забавление, а могат да бъдат използвани в бедствени ситуации. Или поне така твърдят от Gibbs.

Gibbs_Humdinga_2Един от най-интересните проекти на специалистите е амфибийната камионетка с повишена проходимост Gibbs Humdinga. За нейното производство и продажба от Gibbs сключиха 12-годишен договор 12-годишният договор дава възможност на компанията от Азия да произвежда и продава Humdinga в Североизточна Азия, като зарежда приоритетно подразделенията за защита на населението.

Gibbs Humdinga е с дължина 6.5 м и представлява всъдеход – амфибия, способен да транспортира 7 души или 750 кг полезен товар. Задвижването става чрез турбодизелов агрегат, развиващ до 50 км/ч във вода и по суша. Колелетата се свиват към купето за секунди, а когато са стъпили на суша, задвижването е 4х4. Gibbs патентова технологията с прибиращите се колела с цялостно окачване и продължава да работи по подписване на нови договори. Амфибиите изглеждат най-обещаващото превозно средство за подобни ситуации.

Comments are closed.