АВТО 4x4 / концепции

Audi Q6 ще бори X6 и GLE Coupe с ток

audi_q6_e-tron_teaserAudi Q6 е отдавна очакван от автомобилните фенове модел. Сегментът на SUV-купетата става все по-интересен и засега единствено инголщадската компания от „голямата немска тройка“ изостава в битката след като дългогодишният едновластец BMW X6 вече има конкуренция в лицето на Mercedes-Benz GLE Coupe.

Нещата, обаче, коренно ще се променят, след като неотдавна бе представена ппърва тийзър картинка на бъдещия Audi Q6. От Audi потвърдиха официално за новия си модел, но има и още нещо – предвижда се моделът да е с изцяло електрическо задвижване.

Бъдещият кросоувър – купе вероятно ще получи сходна електрозадвижваща система с тази на R8 e-tron, а очакваният пробег с едно зареждане ще бъде 293 км. Новият SUV ще бъде базиран на същата MLB платформа, на която е и новият Audi Q7, а батериите ще бъдат 100 kWh.

По отношение на дизайна, бъдещият Audi Q6 ще бъде силно повлиян от концепцията Prologue, като се очаква на пазара в края на 2017 година.

Освен появата на Audi Q6, бе потвърдено отново, че ще има и Audi Q8, който според компанията ще е „нещо ново, вдъхновено също от Prologue и ще е по-спортен и емоционален от Q7“. Q8 също ще бъде в стил кросоувър – купе.

Comments are closed.