АВТО 4x4 / концепции

Audi SQ5 TDI exlusive concept в лимитирана серия от 50 бройки

Прототипът Audi SQ5 TDI exlusive concept, който ще видим на автомобилния салон в Париж, е предсериен вариант на лимитирана серия SQ5, която ще бъде произведена в едва 50 екземпляра. С максималната. си мощност от 313 к.с. Audi SQ5 TDI е новият топ модел в гамата на Q5. Това е и първият в историята на марката автомобил от серията S с дизелов двигател.

Audi SQ5 TDI exlusive concept е със специално разработен син цвят на каросерията с кристален ефект. Като всяко Audi с индекс S, страничните огледала изглеждат като алуминиеви. Ксеноновите предни фарове с дневни LED светлини са част от стандартното обзавеждане на модела.

Контрастите преобладават в интериора на Audi SQ5 TDI exlusive concept – коженият спортен многофункционален волан и скоростният лост от черна напа са подчертани със снежнобели декоративни шевове. По същия начин е процедирано с подлакътниците и с бордовото табло. Черната кожа на седалките е най-фина напа, а централната им част е изработена от преплетени ивици кожа.

Цената в Германия на лимитирания SUV ще е 92 000 евро. Продажбите му започват от през първата четвърт на следващата година заедно с тези на обикновения SQ5 TDI, който ще струва 58 500 евро.
Източник: www.speed-press.com

Comments are closed.