АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / концепции

Audi TT Offroad: следваща стъпка към нов кросоувър (видео)

Audi TT Offroad ConceptСлед концепцията  allroad Shooting Brake, подсказала ни за серийния ТТ, сега на ход е новата творба Audi TT Offroad, която се появи на бял свят след лансирането на серийната версия на компактната спортна бегачка от Инголщад.

Както и предходния концепт, Audi TT Offroad затвърждава намеренията на Audi да пусне компактен кросоувър на базата на ТТ, след като се видя, че в линиите на мъника има потенциал. Новото предложение, дебютирало в Пекин, е описвано от създателите си като „спортно купе с лайфстайл предназначение и размери на компактен SUV“, но по прототипа по-скоро виждаме едно по-високо ТТ.

Задвижването на Audi TT Offroad ще е хибридно, комбинирано с 4-цилиндров, 2-литров TFSI агрегат, развиващ 292 к.с. и 380 Nm. Електромоторите ще са два (115 к.с. и 270 Nm комбинирана мощност), като общата мощност ще набъбне на 408 к.с. и 650 Nm. С този хадруер ТТ-концептът ще развива 100 км/ч от място за 5.2 секунди и максимална скорост от 250 км/ч (електронно ограничена). Движението на ток ще е възможно до 130 км/ч.

Инженерите на Audi твърдят, че са направили разпределение на масите 54:46, разполагайки внимателно 12 kWh батериите по шасито. Този заряд би бил достатъчен за 50 км пробег, а като хибрид нараства до 880 км. Разходът на гориво при хибридно движение ще е едва 1.9 л/100 км.

В сравнение с Q3 Audi TT Offroad е с 8 см по-нисък. Ще се „търкаля“ на огромни 21-цолови лети джанти, „обути“ с 255/40 гуми. Купето на 2014 ТТ-моделите ще приема до 4-ма пасажери и ще ги настанява на удобни спортни седалки. В багажника ще има глезотия – радиоуправляем модел на автомобила в размер 1:8. Ако собственикът на автомобила се нуждае от повече място за багаж, ще може да бутне задните седалки, за да получи почти идеално равен под.

Comments are closed.