България / Рали Новини

Baja Bulgaria 2015: победителите в 4 кръг от шампионата

milen_milev_baja_bulgaria_2015Ясни са победителите от 4-ия кръг на оф-роуд шампионата – Baja Bulgaria, който се проведе в Самоков тези дни като част от оф-роуд фестивала „Самоков 4х4“. Baja Bulgaria се проведе във формат „баха“, представляващ обиколи в оф-роуд трасе с различна дължина. Така за първия ден участниците се бориха с 2 обиколки по 70 км, втория 3 х 60, а последния – 2 х 50 км.

В клас Т1, победители в Baja Bulgaria 2015 станаха Милен Милев и Цветан Цветанов с Mercedes, като тетевенците поведоха хорото и в смесеното класиране по класове с време 6:39:11 часа. Техни подгласници и в двете класирания станаха съгражданите им Димитър Ничев и Гергана Калинова (Toyota FJ). Почетната стълбичка допълниха оф-роуд ветеранът Ивайло Върбанов с копилот Пламен Богданов, които участваха с болид Hyundai Santa Fe T1.

krasimir_kolev_baja_bulgaria_2015В клас Т2, в битка с 2 гръцки екипажа триумфираха търновците Ивелин Иванов и Петко Петков с Mitsubishi Pajero, а в клас Т3 – за SSV бъгита, победители станаха израелците Юри Елзенщайн и Гиди Кронин.

В отворения клас за мотоциклети и ATV, победител в Baja Bulgaria стана Красимир Колев с четириколка, следван от Георги Гочев, също с четириколесна машина и Пламен Йоцов с мотоциклет.

снимки: Василена Арабаджиева

Comments are closed.