Международни / Рали Новини

Baja Russia – Northern Forest 2014 открива рали-рейд шампионата

baja_russia_northern_forest_2014_1Легендарното състезание „Северен лес” (Northern Forest) се завръща в рали-рейд календара на FIA с ново име – Baja Russia – Northern Forest 2014. Надпреварата, която единствена в света заменя жегата и пясъците със сняг и студ отново ще бъде откриващ кръг от Световния шампионат.

baja_russia_northern_forest_2014_2Baja Russia – Northern Forest 2014 ще се проведе между 14 и 16 февруари тази година в околностите на Санкт Петербург, събриайки едни от най-опитните пилоти в нов тип надпревара. През 2009 и 2010 година, състезанието беше част от Международната Баха Купа, а липсата на финанси принуди организаторите да направят двугодишна пауза. През 2013 година, снежната надпревара отново бе на линия, като кандидат за част от тазгодишния шампионат и, съвсем логично, бе одобрена.

baja_russia_northern_forest_2014_3Сега, Baja Russia – Northern Forest 2014 се завръща с пълна сила и интересът към снежното оф-роуд състезание е повече от голям, както от местни, така и от чуждестранни участници. Стартът ще е на 14 февруари с 6-километров пролог, който освен за определяне на стартовата решетка ще важи и като част от общото време на участниците. Нещо повече, според новите правила на FIA, победителите в пролога ще могат да изберат стартовата си позиция за първия специален етап. В следващите два дни, състезателите ще се изправят пред 400-километрово скоростно трасе, което ще се състои основно от снежни и заледени участъци.

Comments are closed.