MOTO & ATV / Мотокрос Новини

Българин с приз от източноевропейското екстремно ендуро

Теодор Кабакчиев разби конкуренцията в Турция

kabakchiev_extreme_enduro_turciyaМладата ендуро надежда на България Теодор Кабакчиев буквално разби конкуренцията  в първия кръг от източно-европейския шампионат по екстрийм ендуро, който се проведе този уикенд в Аздавей, Турция. С отличното си представяне, 17-годишният състезател от Габрово грабна победата в южната съседка и даде да се разбере, че у нас не само се кара ендуро, но и се развиват добри съсзетатели.

В ендуро надпреварата участие взеха едни от най-опитните пилоти на Балканите, разделени на 6 категории, които са аналогични на тези от световния шампионат по ендуро, а именно: Е1, Е2, Е3, Junior, Women и Veteran.

Първият ден беше само ендурокрос и бях малко притеснен, защото пистата беше доста скоростна. Може би точно заради това дадох шесто време в овърола и второ в клас Junior. Но това се явяваха само квалификации. Вторият ден обаче направих добър старт, карах добре и ги победих!“ – каза Теодор след финала.

От Турция Теодор си тръгна не само с купата за първото място, а и със стабилен награден фонд от 1300 евро. Следващото предизвикателство за младия ендуро талант е една от най-екстремните ендуро надпревари – Ерзберг Родео, която ще се проведе в периода 4-6 юни в Айзенерц, Австрия. Миналата година именно там Кабакчиев направи страхотно постижение и влезе в топ 100, класирайки се на 75 място. Представянето му в Турция този уикенд е доказателство, че той не само е готов да повтори успеха си, но и да го подобри.

Comments are closed.