Рали Дакар / Рали Новини

Българите готови за старта на рали Дакар 2014

rali_dakar_2014_bgteam_pregledБългарският екипаж Орлин Алексиев – Пламен Николов (FIAT Freemont 4×4 A2 Concept) е готов да застане на старта на рали Дакар 2014. Техническият преглед на нашите състезатели бе съпътстван от известни технически затруднения, заради променени критерии от предходната година наложи ден закъснение на проверката, но в крайна сметка всичко е наред.

Членовете на Bulgaria Off-road Team взеха състезателния Fiat, репортерския Hyundai Santa Fe, асистентския камион Mercedes-Benz 1848 Т5 и кемпера FIAT от пристанището в Буенос Айрес и се отправиха към Росарио, където бе техническият преглед и откъдето ще стартира рали Дакар 2014. Излелия се проливен дъжд намокри част от важната екипировка и се наложи спешно някои от средствата за оцеляване да бъдат заменени.

В затвореният парк на рали Дакар 2014 интересът към състезателния FIAT Freemont 4х4 A2 Concept, с който участват тази година българите е доста голям. Стотици фенове, както и състезатели са разпитвали за машината и са се снимали с нея. Това е логично, тъй като италианският автомобилен производител, подкрепящ родното участие в надпреварата е сред най-популярните в Латинска Америка.
Следете всеки ден новостите около рали Дакар 2014 по БНТ и на www.dakar.bg

Comments are closed.