рали Breslau / Рали Новини

Българите лидери след етап 5 на Breslau Poland 2014

breslau_poland_2014_leg5Българското участие в Breslau Poland 2014 тече повече от успешно. Екипажът Петър Ценков – Иван Маринов (Opel Antara) оглави генералното класиране в крос-кънтри категорията на международния оф-роуд маратон след като вчера постигна втората си етапна победа.

Българите си осигуриха приличен аванс от над 15 минути в оверола на Breslau Poland 2014, а в допълнение основните претенденти за титлата до момента – Войчех Толак и Мацей Журковски (Mercedes G) трябваще да пропуснат последната отсечка около Борне Сулиново и за момента са вън от битката за подиума.

Днес Ценков и Маринов стартираха с амбициите за трета етапна победа в Breslau Poland 2014, като дали това се случи ще разберем малко по-късно от официалната информация на организаторите. Гоямата новина за днешния ден е, че заради напрежението в Украйна, силите на НАТО в региона бяха задействани с извънредни маневри в района на провеждането на Breslau Poland 2014 и това принуди организаторите да отменят близо 200 от планираните около 300 състезателни километри. В резулатат на това прекъсване и модификации на трасето, утрешният етап 7 на Breslau Poland 2014 ще бъде най-дългият за надпреварата.

Comments are closed.