рали Breslau / Рали Новини

Българите в топ 3 след етап 3 на Breslau Poland 2014

breslau_poland_2014_cenkov_d2Днес тече третият състезателен ден на Breslau Poland 2014. Международният оф-роуд маратон започна с два етапа в неделя (от които един нощен) и в момента участниците са на 4-тата отсечка от надпреварата. Както вече писахме, тази година страната ни е представена със състезателен автомобил в рали-рейд категорията на състезанието.

Българските участници в Breslau Poland 2014 – Петър Ценков и Иван Маринов започнаха удрно състезанието като поведоха в клас „крос-кънтри“ след първия етап. За съжаление, екипажът загуби много време на нощния втори етап, тъй като заседна в кални коловози. Трасето на нощната отсечка бе доста разкаляно и повече в стил „трофи“, поради излелия се проливен дъжд.

breslau_poland_2014_loprais_d2Във вчерашния трети етап Ценков и Маринов успяха да наваксат от закъснението си, но все още са на около 17 минути от водача в рали-рейд класа на Breslau Poland 2014 – чаровната Хана Собота (Mitsubishi Pajero). Днешният етап 4 е с дължина от близо 160 състезателни километра, така че очакваме българите да се приберат всеки момент от финала.

След отпадането на третия участник в категорията на рали-камионите, битката в крос-кънтри класа на Breslau Poland 2014 е между чешката звезда от „Дакар“ Алеш Лопрайс (Tatra) и сина на полската легенда Кришоф Остажевски – Грегор (Iveco). Докато Лопрайс наложи тотална доминация на първия състезателен етап, младият поляк му го върна на нощната отсечка. Вчера, обаче, чешката звезда напомни за себе си и отнесе поляка с близо час и 20 минути.

breslau_poland_2014_d2Самият Остажевски – старши (Mercedes), който кара в екстремния клас на камионите, след вчерашния етап 3 на Breslau Poland 2014 поведе в генералното, в люта битка с победителя от Baja Deutschland Леон Де Вит (Mercedes). Подробно класиране от всички класове може да видите на сайта на Breslau Poland 2014.

Comments are closed.