рали Breslau / Рали Новини

Българите водят и след етап 6 на Breslau Poland 2014

breslau_poland_2014_d6Петър Ценков и Иван Маринов запазват лидерството си в генералното класиране при крос-кънтри автомобилите в рали Breslau Poland 2014 след етап 6. Българите завършиха етапа от Борне Сулиново до Дравско Поморские на второ място, с пасив от близо 2 минути на Роберт Куфел (Ford Ranger Proto). във временната подредба нашите състезатели имат преднина от около 13 минути пред Куфел.

Вчерашната отсечка от Breslau Poland 2014, която трябваше да бъде с дължина от близо 300 състезателни километра, бе сериозно модифицирана, като над 2/3 от етапа бяха отменени. Причината бе в извънредни маневри на войските на Полша и НАТО в района, в който се провежда състезанието, породени от повишеното напрежение в Източна Украйна.

Стартът на днешния етап 7 на Breslau Poland 2014 за момента също се отлага, поради нови маневри на силите на НАТО в региона, предизвикани от вчерашните сериозни инциденти по украинско-руската граница. При положително развитие на ситуацията екипажите ще старттират по обед или в ранния следобед, като трасето отново ще бъде одифицирано. Очаквайте подробности!

снимка: Стоян Драев

Comments are closed.