Международни / Рали Новини

Българка ще участва в рали Aicha des Gazelles 2014

dacia_duster_aicha_des_gazelles_2014Създадено през 1990 година, Aicha des Gazelles е единственото международно офроуд рали, предназначено само и единствено за жени. Всяка година надпреварата привлича близо 320 участници (160 отбора) в мароканската пустиня за състезание по ориентиране, което демонстрира издръжливост, изобретателност и взаимопомощ. На финала „газелите“ биват оценявани на база пробег, както и косвено, по отделеното количество въглеродни емисии.

first_bulgarian_aicha_des_gazelles_2014Тази година за първи път в историята на Aicha des Gazelles ще има българско участие, в лицето на Михаела Георгиева, бранд мениджър Dacia за регион Евромед. Михаела е на 30 години от София. От средата на 2008 година работи в Рено Нисан България като Експерт Маркетинг, а няколко месеца по-късно става продуктов мениджър на Dacia за България. През 2012 се премества в централата на Renault в Париж, където отговаря за представянето на Dacia в страните от регион Евромед. Михаела е запалена по динамичния начин на живот – обича да пътува и да спортува.

Тринадесет служителки на Renault бяха избрани да вземат участие в кросоувър категорията на тазгодишното рали Aicha des Gazelles, което ще се проведе от 19 до 27 март 2014 година. От 130-те първоначални кандидати, през ноември списъкът бе съкратен на 50 от вътрешно жури. А след това тези 25 екипажа от цял свят се състезават за правото да са сред избраните. От 22 до 24 ноември те взеха участие в уикенд за избор на финалните участници. На изпитания бяха подложени техните физически и психически способности като спортен талант, упоритост, решителност, издръжливост, смелост, солидарност, както и способността за съвместно взимане на решения, справяне със стреса и тактически подход към терена.

dacia_duster_aicha_des_gazelles_2014_2За Aicha des Gazelles 2014 в Renault Prototype Center в Technocenter, Франция са подготвени специално всъдеходи Dacia Duster, които да могат да се справят с пустинните условия, както и да са надеждни и сигурни. Сред техническите подобрения са подсилено окачване или алуминиеви рейки под задната час, както и  допълнително оборудване като светещ компас на таблото, втора резервна гума и Terratrip уред за измерване на точните разстояния.

Също така, в Aicha des Gazelles 2014 ще участва и специално подготвен прототип Dacia Duster 4×4. Конструкцията му е напълно променена, като автомобилът е повдигнат с 80 до 120 мм (в зависимост от конкретните условия), а колесните арки са разширени с 25 мм от всяка страна. Монтирани са по-големи колела с 225/75R16 гуми. Двигателят, генериращ 200 к.с., е свързан с 6-степенна секвенциална трансмисия.

Ще ви припомним, че в миналогодишното издание на дамското рали, именно дами, работещи в Renault победиха в категория „кросоувър“ с Dacia Duster.

Comments are closed.