рали Breslau / Рали Новини

Български Dacia Duster на Balkan Breslau Rallye 2014

dacia_duster_balkan_breslau_rally_2014_teamDACIA RALLY TEAM, съвместен проект на Dacia България и Safety Driving Academy, ще стартира на Balkan Breslau Rallye 2014. Състезателният автомобил Dacia Duster с екипаж Иван Раев и Антон Дойков ще бъде представен официално на 10 септември.

Проектът DACIA RALLY TEAM има за цел да за даде достъп до автомобилния спорт на млади пилоти с потенциал, за които това да са първите стъпки към сериозна кариера. Благодарение на глобалното партньорство между Dacia, Димитър Илиев и Safety Driving Academy, той е на път да стане реалност.

Автомобилът Dacia Duster, с който DACIA RALLY TEAM ще дебютира на Balkan Breslau Rallye 2014 е изцяло сериен с необходимите доработки по окачване, подсилване и е с монтирана предпазна клетка. Румънският всъдеход с български екипаж ще се състезава в крос-кънтри (рали-рейд) категорията на международния оф-роуд маратон. Повече подробности за машината ще видим на 10 септември.

„Този проект е изключително предизвикателство за нас, но съвпада прекрасно с целите ни и възможностите на Dacia Duster. Искаме да покажем, че рали спортът е въпрос само на желание и упоритост, когато има достъпни състезателни автомобили“, коментира Оливие Жан, изпълнителен директор на Рено Нисан България. „Иван и Антон са две мотивирани момчета със страхотен състезателен хъс, в чиито успех вярва целия ни екип. Предстои едно много интересно състезание.“

Comments are closed.