Международни / Рали Новини

Българският джип за Rainforest Challenge 2013 потегля към Малайзия

rainforest_challenge_2013_bg_team_readyНа пресконференция вчера, българският отбор, който ще дебютира на Rainforest Challenge 2013 представи машината си пред медии и оф-роуд ентусиасти. Както вече сме споменавали, нашият отбор ще се състезава в класа на 4х4 машини с обем на двигателя над 3500 куб. см и електрически лебедки. Машината на българите е Jeep Wrangler с V8 бензинов двигател развиващ 480 к.с. и гуми 38,5х11,5-16. Всъдеходът, който претърпя сериозни трансформации е готов да посрещне предизвикателствата на състезанието и ще поеме към Малайзия в края на седмицата. Техническият преглед ще бъде в Куала Лумпур на 28 ноември, а същинският старт на Rainforest Challenge 2013 ще бъде на 30 ноември.

rainforest_challenge_2013_bg_team_ready (2)В подготовката на джипа за Rainforest Challenge 2013 освен членовете на отбора, участие взеха и много доброволци от форума Offroad-Bulgaria.com и оф-роуд обществото у нас. След няколко месеца денонощен труд, машината вече е готова, макар и да не остана достатъчно време за тестове. „Не трябва да очакваме чудеса от представянето, тази година щер се опитаме да проправим пътеката”, сподели Петър Цанов, навигатор на пилота Иван Киров. Петър е с най-гиолям опит от тима, тъй като 2 пъти бе на Rainforest като кореспондент на списание OFF-road.BG и Offroad-Bulgaria.com.

rainforest_challenge_2013_bg_team_ready (3)И като споменаваме форума, горди сме да заявим, че в организираната акция за подпомагане на българското участие в Rainforest Challenge 2013 бе уважена от десетки членове на оф-роуд обществото, които дариха по колкото могат пари. И както вече споменахме, немалка част от тях помогнаха при подготовката на колата. Що се отнася до помощта, няколко фирми също откликнаха на идеята и подпомогнаха с каквото можаха – фирма 2R Bulgaria осигури Led светлини за джипа, Gladiator Offroad-Technik осигури акумулатори, Camouflage.BG даде специални експедиционни дрехи, а списание OFF-road.BG осигури инструменти Fiskars и подпомогна медийната кампания на проекта. Основната „спонсорска” тежест, обаче, си падна върху плещите на самите участници, които осигуриха собствени средства за участие. Не се учудвайте, че виждате логата на Киров АД, Kirov High End и Honda Power products по джипа – това е благодарение на факта, че пилотът Иван Киров е собственик на тези фирми. И в този ред на мисли, кампанията за подпомагане на българското участие в Rainforest Cahllenge 2013 е все още активна във форума Offroad-Bulgaria.com. Включете се!

rainforest_challenge_2013_bg_team_ready (1)Представяме ви петимата българи, които ще развеят националното знаме в Малайзия на старта на Rainforest Challenge 2013:

Comments are closed.