АВТО 4x4 / Международни / Рали Новини

Българското участие в Rainforest Challenge 2013 приключи успешно

bg_final_rainforest_challenge_2013-1Българското участие в Rainforest Challenge 2013 завърщи с успех. Както вече ви споменахме, първоначалните планове за участие с български автомобил се промениха из основи и в крайна сметка се сведоха до това Петър Цанов да е навигатор на малайзийски пилот, с поддръжката на механиците Ивайло Цанов и Иван Ефремов, а Теодора Велева от тим мениджър се преквалифицира мълниеносно в хибрид между логистик, репортер и бърза асистенция.

След повече от седмица на изключително тежки условия – дъжд, студ, кал и безсъние, смесеният българо-малайзийски екипаж успя да заърши на 8-о място от близо 100 стартирали машини, при това с всички завършени специални етапи. Според нашите, можело е и по-добре, но те са стартирали състезанието със сериозно наказание, тъй като автомобилът на малайския пилот Мади не е стигнал на време за техническия преглед и официалния старт. Но не това е най-важното за българите, а фактът, че са преживели битката срещу майката Природа, наречена Rainforest Challenge 2013. Първото българско участие в това легендарно състезание е успешно и запомнящо се.

bg_final_rainforest_challenge_2013-2Българският отбор получи специална награда от организаторите на Rainforest Challenge 2013 за участието и усилията, които положи. Въпреки всички пречки, които продължиха от първия до последния ден, и благодарение на помощта на оф-роуд обшеството у нас, Петър, Иво, Иван и Теди стигнаха до финал, много по-значим от място в крайното класиране.

Разбира се, очаквайте подробен репортаж за първото българско състезателно участие в Rainforest Challenge 2013!

Comments are closed.