рали Breslau / Рали Новини

Balkan Breslau Rallye 2013: в очакване на големия финал

balkan_breslau_2013_ss7-1Първите участници в Balkan Breslau Rallye 2013 започнаха да пристигат на финала на надпреварата в Шкорпиловци. Вече теоретично знаем кои са големите победители в международния оф-роуд маратон, но за да ги обявим, ще изчакаме официалните резултати. Преди това ще направим кратка ретроспекция на предпоследния ден, който предложи уникална обиколка на Шкорпиловци и региона.

balkan_breslau_2013_ss7-2Иначе, вчерашния етап 7 на надпреварата не ни поднесе особено големи изненади. В клас „крос-кънтри” израелският прототип Zibar на Гал Шакам прелетя първи на финала, изпреварвайки кмета на Тетевен Милен Милев (Jeep Wrangler) и лидера в генералното класиране Петър Ценков(Opel Antara RR). Тази дневна подредба, обаче, не успя да повлияе на генералното класиране, където Ценков, Десислав Славчев (Mercedes G) и Морис Убакс (Toyota Hilux) са се навървили с „дакарски” разлики от половин час помежду си.

При мотоциклетите Хено ван Бергейк (Husaberg) взе поредната си етапна победа, но каръкът от етап 2 му позволява единствено да се бори за третото място в Balkan Breslau Rallye 2013. Лидер за момента си остава Симон Шимел (КТМ). В клас ATV Роберт Вейерс (Yamaha Raptor) също бетонира лидертсвото си след кат овзе и етапната победа, а при SSV нашият колега от Холандия Нийлс Хацман (Can Am) показа, че журналистите ги бива и зад волана, с най-добро време за деня. Макар да е далеч от семейстовто Филип и Леа Готие (Polaris RZR).

balkan_breslau_2013_ss7-3В екстремния клас Мартин Хеле (Toyota) също отбеляза етапна победа, но генералната такава уверено можем да заявим, че отива при Кристоф Моан (Land Rover).

Очаквайте финалния ни репортаж за Balkan Breslau Rallye 2013 по-късно!

Comments are closed.