Международни / Рали Новини

Бареда и Теранова с победи в етап 3 на рали Мароко 2014

rali_maroko_2014_etap3-1Третият състезателен ден на рали Мароко 2014 предложи зрелищен състезателен етап от Ерфуд до Загора, където се премести керванът на надпреварата. И докато при автомобилите Ал Атия все още е начело на състезанието, то при мотоциклетите се получи поредното разместване.

Въпреки че 30-минутно наказание го отпрати назад в класирането, Хоан Бареда атакува етапната победа в третия ден на рали Мароко 2014. И успя да измъкне 2:30 минути на съотборника си в Honda Пауло Гончалвес. С постижението си, Гончалвес оглави генералното класиране при мотоциклетите, измествайки от там Марк Кома. Разликата между португалеца и каталунската звезда на КТМ, обаче, е в инфарктните 41 секунди. Трети в общата подредба на рали Мароко 2014 след етап 3 е Елдер Родригеш (Honda), който има пасив от 12 минути на претендентите за титлата.

rali_maroko_2014_etap3-2След като отстъпи етапната победа във втория ден на рали Мароко 2014, Орландо Теранова си навакса през третия. Аржентинецът измъкна близо две минути на колегата си от Mini Насър Ал Атия, но това не му стигна да оглави генералното класиране. Там все още начело е пилотът от Катар, като и тук разликата между него и Теранова е нищожна – едва 40 секунди. Теранова, обаче, измести от второто място Жиниел Де Вилиерс, след като вчера южноафриканецът натрупа близо 4 минути пасив от победителя в отсечката. Големият губещ за деня е Нани Рома (Mini), който се прибра в бивака без завършен етап, явно заради повреда. С това, победителят от рали Дакар 2014 излиза от битката за добро класиране.

rali_maroko_2014_etap3-3При камионите, Ханс Стейси взе втора етапна победа, но тя не му стигна да измести от челото тим лидера на Iveco Жерард Де Рой. На трето място във временната подредба на рали Марок о2014 излезе португалката Елизабет Якинто (MAN).

Днешният четвърти етап на рали Мароко 2014 от Загора до Чегага е с дължина на състезателната отсечка от 226 км и 154 км лиазон.

снимки: Rally Zone 2014, FuoristradaWeb via NPO

Comments are closed.