АВТО 4x4 / концепции

Bentley SUV става Bentley Bentayga?

bentley_bentaygaНезависимо дали ни харесва или не, първият кросовър на Bentley ще се появи на пазара през 2016 г. Журналисти от холандска автомобилна медия твърдят, че новото име, което се спряга за модела е Bentley Bentayga. Името идва от скална формация, намерена в Гран Канария на Канарските острови и испански архипелаг, намиращ се на брега до Мароко. Серийната версия на концепта, кръстен ЕXP 9 F, ще е „най-луксозният и мощен SUV на пазара“.

Бе потвърдено, че Bentley Bentayga ще се задвижва от W12 агрегат, което най-вероятно ще го прави и „най-бързия SUV на пазара“. През 2017 г. ще бъде представена хибридна версия, за който се залагат много надежди.

Bentley Bentayga ще е на базата MLB Evo и освен версията 6 литра W12 хибрид (предлагащ 50 км пробег на ток), най-вероятно ще се предлага и с битурбо V8 4-литра, както и 4.2-литра V8 TDI от Audi.

Очаква се цените на новия Bentley SUV да са солидни. Шефът на марката Волфганг Дюрхимер заяви, че „моделът ще е по-скъп от най-скъпите SUV на пазара в момента, но ще си заслужава“. Цените ще започват от 164000 евро.

Comments are closed.