ГАЛЕРИИ / Интересно / събития

Беър Грилс сглоби двумилионния Land Rover Defender

2000000_land_rover_defender_special (1)В Солихъл, Великобритания, бе произведен Land Rover Defender № 2 000 000. Производството на култовите всъдеходи на британската марка започва през далечната 1947 година със Series I и след седем десетилетия заводът достигна двумилионния произведен екземпляр от Series I, II, III и Defender.

Няколко върли фенове на Land Rover Defender, сред които световноизвестният приключенец Беър Грилс, легендата от рали „Дакар“ Юбер Ориол и дизайн директорът на марката Джери МакГавърн бяха поканени в завода на марката за да помогнат да се асемблира ръчно специалният празничен всъдеход, който идва с някои специални детайла по интериора и екстериора. Юбилейният Land Rover Defender е със пециална сребърна боя на купето, а на няколко места в купето и по каросерията е щрихирана картата на залива Red Wharf Bay, където оригиналният модел бе нарисуван в пясъка с помощта на няколко всъдехода. Джантите, дръжките на вратите, калниците, решетката и капачките на огледалата са в специален черен цвят, а на задния капак е монтирана специална табела „no 2,000,000“.

2000000_land_rover_defender_special (15)Коженият салон на специалния Land Rover Defender също е с щрихи на залива и надписи „no 2,000,000“, а на седалката на водача е монтирана алуминиева табела с подписите на всички известни личности, които са участвали в асемблирането на юбилейния модел. Регистрационните табели са „S90 HUE“, което напомня за табелите „HUE 166“ на първите предсерийни модели някога.

Уникалният Land Rover Defender ще бъде представен на Фестивала на скоростта в Гуууд по-късно тази седмица и след турне по различни събития ще бъде продаден на търг през декември. Средствата от търга ще бъдат дарени на Червения кръст и други благотворителни организации.

Comments are closed.