АВТО 4x4 / концепции

Beijing Auto BJ80: официален клонгинг на Mercedes G-Class?

Beijing_Auto_BJ80_g-class_clone_1Предсерийният Beijing Auto BJ80 разбуни духовете на автосалона в Пекин. Причината е прозаична – новият китайски SUV изглежда като зле направено менте на култовия Mercedes G-Class. Всъщност, творението на китайският автомобилен плагиато-кубизъм бе показано в (може би) по-ранната си фаза BAIC B80VJ още преди 2 години, като напредък по формите или технологиите очевидно липсва.

 

Beijing_Auto_BJ80_g-class_clone_2Ако се загледате внимателно Beijing Auto BJ80 прилича на чудата смесица между G-class, LR Discovery и Hummer, с преобладаващи черти на трилъчата оф-роуд икона. Много хора биха си помислили, че от Daimler едва ли са много щастливи да видят такова безочливо прекопиране на един от най-култовите си модели. Но истината е малко по-друга – през 2012 г. BAIC Motor сключва договор с Daimler, който позволява взаимстване на архитектурата на Mercedes-Benz. И все пак, можеше да се справят по-добре…Beijing_Auto_BJ80_g-class_clone_3

Всъщност Beijing Auto BJ80 е дериват на военния 80VJ, който по-късно се превръща в цивилен вариант B80V. BJ80 е последната цивилна версия с по-агревисно купе, 21-инчови лети джанти и 4-литров V8 агрегат, за който не се посочват данни.

Comments are closed.