АВТО 4x4 / концепции

Bentley SUV официално потвърден за 2016 година

bentley_suv_2016Вече абсолютно официално стана ясно, че ще има сериен Bentley SUV. В официално изявление на компанията, в присъствието на британския премиер Дейвид Камерън, бе потвърдено, че проектът е получил зелена светлина и готов високопроходим модел ще видм през 2016 година.

Макар преди време да се спрягаше информация, че Bentley SUV ще се произвежда в завода на VAG в Братислава, от британското подразделение за луксозни автомобили заявиха, че четвъртият модел в гамата ще се произвежда в завода в Крю, Великобритания. Очаква се заради производството на всъдехода (и не само) да бъдат открити нови 1000 работни места и да бъдат инвестирани близо 800 млн, британски паунда.

Интересно, но в прес съобщението не се обелва и дума за спорния концепт EXP 9 F, който бе показан миналата пролет в Женева, като превю за бъдещия сериен Bentley SUV. Вместо това, бе съобщено, че „новият модел ще се различава от всеки друг SUV на пазара и ще въплъщава напълно дизайнерската ДНК на Bentley”. Няма дума и за името Falcon, което се спрягаше доскоро. Само стана ясно и че „ това ще е най-луксозния и мощен SUV на пазара”. Което ни дава основание да мислим, че под прицел е Range Rover, макар официалната скица да ни загатва за модерен „купе кросоувър”.

Платформата, върху която ще бъде изграден Bentley SUV, е същата, която се използва за семейния Volkswagen Touareg, спортния Porsche Cayenne и „лимузинестия” Audi Q7. Така че ще очакваме нещо наистина интересно, а скоро чакаме и ултраспортния Lamborghini Urus, който ще е на същата тази база.

Comments are closed.