АВТО 4x4 / бизнес

Bosch отваря втори завод в Китай

Bosch Automotive Diesel Systems – смесено дружество на Roberts Bosch и Wuxi Weifu High-Technology Group, планира да построи втори завод в Кингао, източен Китай. Съоръжението ще произвежда основно горивни дизелови инжектори за леки, лекотоварни и тежкотоварни превозни средства. Той ще се простира на площ от 110 000 кв. метра и ще се строи на два етапа, като общата инвестиция е на стойност 254 млн. долара.

Bosch Automotive Diesel Systems е основано през 2004 г., като 67% от акциите са на Bosch, а останалите 33 са собственост на китайския производител на дизелови инжектори.

Според Bosch дизеловите превозни средства, оборудвани с технологии на компанията, могат да намалят разхода на гориво с до 30%, като в същото произвеждат с 50% по-голям въртящ момент от този на бензиново превозно средство.

В момента компанията Bosch e на пъвро място от общо 100 международни доставчици в списъка на Automotive News Europe. Само през 2010 г. глобалните продажби на оригинални автомобилни части възлизат на 32,5 млрд. долара.

Tags: /

Comments are closed.