АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / тунинг

Brabus напомпа ML63 AMG и GL63 AMG до 700 коня

Немските тунинг майстори от Brabus обявиха програмата си BS63 – 700 WIDESTAR кит за спортните всъдеходи Mercedes-Benz ML63 AMG и GL63. Тунингованите зверове ще бъдат представени официално по време на международния автомобилен салон във Франкфурт през септември.

И двата високопродуктивни SUV модела се задвижват от 5,5-литров V8 битурбо двигател, който е донагласен от Brabus sизолация за топлината от златно фолио, два нови турбокомпресора с по-голяма мощност и нова катализаторна система. В допълнение са поставени нови ауспуси от неръждаема стомана със специални клапани на гърнетата. Естествено, тунерите са пипнали системата за впръскване на горивото и комютъра на двигателя.

В резултат на намесата, GL 63 AMG сега постига 700 к.с. при 5300 об/мин, което го прави стс 143 „коня” по-мощен от конвенционалния вариант. ML63 AMG също е напомпан до 700 к.в. или със 175 повече от нормалното. И двата всъдехода са с електронно ограничен максимален въртящ момент от 960 Нм, който е на разположение още от 2000 об/мин.

Двигателят е стикован с автоматична скоростна кутия AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G-TRONIC, която позволява на GL 63 AMG да ускори до 100 км/ч за 4,6 секунди, а при ML 63 AMG това се случва с 0,2 секунди по-бързо. Максималната скорост и при двата Brabus модела е ограничена до 300 км/ч.

Извън преработеното задвижване, автомобилите са с нов боди кит, който ги прави по-широки и са с по-големи брони отпред и отзад. За двата модела се предлагат нови 22-инчови лети джанти в няколк оразлични модификации, както и някои други подобрения по външния вид. На разположение е и контролен модул за въздушното окачване AIRMATIC, който сваля клирънса за по-нисък център на тежестта и по-добро управление.

Comments are closed.