АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / тунинг

Brabus възкресява късия Mercedes G-Class

Mercedes-Benz спря производството на тривратата версия на клутовия G-Class още през 2011 година, преди да подложи модела на последното за момента обновление. Това, обаче, не успя да спре немските тунинг виртуози от Brabus да продължават да се заиграват с компактния вариант на оф-роуд легендата.

Най-новото предложение на немските тунери, свързано с компактния G-Class всъщност е демонстрирано върху един от последните произведени автомобили от серията. Машината е кръстена G500 BA3 Final Edition и седи на нови 22-инчови лети джанти Monoblock E.

Разбира се, от Brabus са предвидили любимия си кит за купето Widestar, благодарение на който тривратият G-Class изглежда по-агресивно и стилно. Доста стилен е и интериорът, доминиран от черна и червена кожа.

Официални техническ иданни за двигателя не са оповестени, но съдейки по надписа „6.1” можем да смятаме, че 5,5-литровият V8 е с увеличен до 6,1-литра работен обем, което от своя страна трбява да значи и сериозно надхвърляне на базовите динамични характеристики (388 к.с. и 530 Нм в оригинал).

Comments are closed.