рали Breslau / Рали Новини

Breslau Balkan 2012: етап 7 Шкорпиловци – Сливен

Предпоследният етап на рали Breslau Balkan 2012 бе меко казано драматичен. Отсечката от Шкорпиловци до Шумен, с дължина близо 200 км, преведе състезателите през планината и полетата, докарвайки сериозни главоболия на някои от тях и размествайки сериозно челните класирания.

Най-драматичната новина е свързана с доскорошния лидер в категория „Крос Кънтри” Петър Ценков. Антарата му получи сериозна повреда на съединителя и Ценков не успя да завърши етапа. Според регламента, получи огромно наказание и вече е часове след новите водачи, без шанс за влизане дори в тройката. Така, на чело на класирането излезе Десислав Славчев (Mercedes G), който завърши етап 7 на 2ро място след Веселин Радев (Mitsubishi Pajero). Десислав бързо възстанови изоставането си от началото на ралито и вече води на втория в класирането Янис Аузинс от Литва (Mitsubishi Pajero, 6-и за деня) с цели два часа. Трети в общата подредба е чилиецът Раул Данино (Opel Antara RR, 5-и за етапа). Трети в етап 7 стана Самюел Родригез (Mitsubishi Pajero), който е 4-и в генералното на 25 минути от Данино.

Не по-малка е драмата и в клас „Екстрем” където също наблюдаваме сътресения в класирането. Доскорошният лидер Морис Убакс (toyota Hilux) изгуби много време в последните два етапа и сега е 4-и в генералното, на час и половина от водача. А водач е Мартин Хеле (Toyota Proto), който завърши етап 7 на второ място. Приятната изненада в края на състезанието е етапната победа на Франк Дорел (Land Rover Defender), който се изкачи на второ място в генералното класиране. Трети в оверола е албанецът Рентян Сина (Toyota).

В клас „Ендуро” Паскал Кройон (Can Am) взе поредна етапна победа, но несменяем лидер изглежда Хаген Майкранц (КТМ).

Макар нещата в Breslau Balkan 2012 да изглеждат почти решени, днешният заключителен етап може да ни поднесе изненади. Дали ще е така, ще разберем след броени часове.

Comments are closed.