рали Breslau / Рали Новини

Breslau Morocco 2013: ново предизвикателство през пролетта

Breslau Morocco е най-новото състезание от легендарната верига оф-роуд надпревари. След близо 20 години като №1 в европейските любителски маратони и невероятния успех на двете издания Breslau Balkan, които се проведоха в България, Александър Ковачев, Хенрик Щрасер и компания ни представят третото уникално приключение с етикет Breslau.

Breslau Morocco ще се проведе от 1 до 10 март 2013 година в едноименната североафриканска държава. Мароко ще предложи разнообразни терени на състезателите, включващи знаменитите африкански „писти”, дюни и технични отсечки в Атласките планини. Участниците ще бъдат разделени в 3 категории – „крос-кънтри”, „исторически автомобили” (за машини, произведени преди 1990 г.) и „екстрем”. За 2013 година, до участие ще се допускат само автомобили, SSV и камиони, без мотоциклети и ATV.

Една от големите новости при Breslau Morocco, която ще важи и за останалите състезания от веригата – Breslau Poland и Breslau Balkan, е въвеждането на GPS тракери, които ще следят движението на състезателните машини, и в които ще бъдат въведени виртуални контролни точки, както в състезанията от Световния рали-рейд шампионат, „Дакар” и т.н.

Първият бивак на Breslau Morocco ще бъде в Дебду, на около 150 км от Надор – пристанището, в което пристигат фериботите от Европа, от там, участниците ще се сблъскат с 8 специални етапа с различна дължина, преди финала и награждаването в Сайдиа.

Освен за новата надпревара Breslau Morocco, вече са ясни и датите за другите две надпревари от веригата. “Класическият” Breslau Poland ще се проведе от 29 юни до 6 юли 2013 година, а Breslau Balkan 2013 ще бъде между 14 и 21 септември.

Comments are closed.