рали Breslau / Рали Новини

Breslau Poland 2014 пострада от кризата в Украйна

breslau_poland_2014_crysis_ukraineНай-голямото офроуд състезание в Европа – Breslau Poland 2014, в което водач в генералното класиране е българският екипаж Петър Ценков – Иван Маринов, стана косвена жертва на кризата в Източна Украйна.

Надпреварата, организирана от родния офроуд доайен Александър Ковачев, която привлече на старта си над 130 машини от цяла Европа, се провежда на военни полигони в Полша. Заради събитията от последните дни, силите на Полша и НАТО в района са в повишена бойна готовност, което доведе до маневри на части и техника по част от трасетата, на които се провежда Breslau Poland 2014. Това наложи част от вчерашния етап на ралито да бъде отменен, а стартът на днешната седма отсечка бе отложен за неопределено време. Нарочена е среща на висшето командване на полската армия във Варшава, където да се обсъди възможността за прекратяване или ограничаване на маневрите в северозападната част на страната, тъй като те предизвикват и сериозни притеснения сред местното население.

По последна информация, военните са разрешили преминаването на днешния етап на Breslau Poland 2014 по блокираните трасета и състезанието ще стартира в късния следобед с модифициран етап.

Comments are closed.