Bridgestone обяви своята нова разработка в производството на автомобилни гуми, която позволява повече стилистични възможности. Става въпрос за възможността уникални многоцветни шарки и дори снимки да бъдат възпроизвеждани на страниците на гумите. И според компанията, тази възможност съвсем скоро би могла да бъде представена на потребителите.

В момента, типичното производство на гуми е с бял каучук за очертаване на бордовете и изобразяване на надписи. Този процес изисква сериозни количества бял каучук за да се предотврати обезцветяването и също така за да се поддържа висока здравина.

Новата технология за принтиране върху гумата на Bridgestone изключва употребата на метода с бял каучук, а нанася специален пласт. С използването на специални нови мастила, рисунките са защитени от обезцветяване, както и от повреждане на повърхностния слой от надраскване и т.н.

С тази нова технология от Bridgestone биха могли да променят пейзажа на цялата автомобилна индустрия. Такава опция би могла да трансформира купуването на гуми от проста неотложна нужда до уникален начин за персонализация. Същевременно, излизането от употреба на белия каучук ще намали теглото на гумите и оттам ще повиши екологичния ефект.

Все още няма информация кога точно ще навлезе тази технология на пазара, но от Bridgestone ни обещават, че това ще е съвсем скоро…

Comments are closed.