броеве 2012 / СПИСАНИЕТО

Брой 96 (май 2012) на списание OFF-road.BG

На пазара е новият брой 96 (май 2012) на списание OFF-road.BG. Заедно с разбуждането на пролетта се разбуди и сегментът на SUV-автомобилите. И докато март и април минаха под знака на салона в Женева, то сега в светлината на прожекторите е автомобилното изложение в Пекин. Че китайският пазар е най-важен в момента ни показаха премиерите в поднебесната империя. Най-скъпите марки се изпреварваха един друг да покажат своите луксозни творения с повишена проходимост.

Звездата в Пекин, обаче, определено бе Lamborghini Urus. Това е поредният бъдещ модел, вещаещ новата Super SUV ера, загатната преди доста време с Porsche Cayenne, но развита в последно време от Maserati и Bentley.

Сериозна доза лукс има и в новите предложения на Daimler. Дочакахме поредното обновяване на легендарната G-класа и отдъхнахме като видяхме, че това е все още онзи оф-роудър, който всички харесват. На фона на кубчето, новият GL може и да не ви се стори интересно, но и при него има доста иновативни неща.

През ръцете ни мина така чакания у нас, а и в Европа Mazda CX-5. Родоначалника на SkyActiv поколението на японците вече е в България и интересът към него е огромен. За нас не по-малко интересен бе и Peugeot 3008 HYbrid4. Френският кросоувър не само е първия дизелов хибрид в света, но и предлага радикално нов тип 4х4 задвижване. Като споменахме 4х4, най-горещата Opel Insignia с пълноприводно задвижване диша във врата на Audi и Volkswagen с яките си показатели.

Оф-роуд сезона вече е официално открит, този на пътешествията също. “Трявна оф-роуд” постави рекорд със 110 екипажа на старта, а КТМ ще чупи пазарни рекорди със серийния Freeride 350. За десерт сме ви оставили първия епизод на новата пътешественическа поредица “Пътя до коприната”, както и новата колекция от серията за оцеляване Gerber Bear Grylls.

СЪДЪРЖАНИЕ

НОВИНИ
Great Wall в Пекин
Представяме ви PowerTrekk
Пекин е важен колкото Женева за автомобилния свят
Q треска
Нова Super SUV ера: Lamborghini Urus
Всичко за новите Mercedes G и GL

ПОД ЛУПА
Духът на движението: тест-представяне Mazda CX-5
Табун за укротяване: тест Opel Insignia Turbo 2,0 4×4
4х4 в бъдеще време: тест Peugeot 3008 HYbrid4

ЗОНА 4Х4
Трявна оф-роуд 2012
Бойното поле Rainforest Challenge

ENDURO
Универсален бестселър: KTM Freeride 350
Пътят до Коприната: София – Памир, част 1

OFF-road.BG+
“Кал, пот и сълзи” – автобиография на Беър Грилс
Колекция Gerber Bear Grylls

Comments are closed.