АВТО 4x4 / премиери

Buick Envision 20T грабва окото в Шанхай

buick_envision_20t_suvЗатова, че Китай е по-голям и по-важен пазар на Buick от САЩ говорят много неща. Като например, премиерата на Buick Envision 20T, оборудван с неща, които не се предлагат на нито един друг пазар.

Всъдеходът, който е позициониран между по-малкия Encore (близнак на Opel Mokka) и 7-местния Enclave, е предназначен първоначално и изключително за китайския пазар, като се очаква по-късно да стигне и до други пазари и дори се говори, че ще е в основата на бъдещия Opel Antara. Но защо е по-специален за Китай?

buick_envision_20t_suv (2)На първо място, Buick Envision 20T е с нов 1,5-литров, 4-цилиндров двигател с директен инжекцион и турбокомпресор. Този SIDI агрегат развива 169 к.с. и 250 Nm от 1700 до 4400 об/мин. Второ, моторът е куплиран с изцяло нова 7-степенна трансмисия с два съединителя, която сменя скоростите по-бързо от всеки от нас. Оборудван със Start/Stop система стандартно, двигателят на Buick Envision 20T харчи 6.6 литра на 100 км. Твърди се, че ще е най-ефективният в класа си и може да се поръча със система 4х4.

buick_envision_20t_suv (1)И за да ви дадем идея колко добре се предлагат Buick и Envision в Китай, всеки месец продажбите на този SUV надхвърлят 10 000 броя. До сега предлаганият модел бе 28Т с 2-литров турбо агрегат, развиващ малко над 250 к.с. и куплиран с нормален 6-степенен автоматик.

За да са сигурни, че новият 1.5-литров турбо-бензин ще издържи почти всичко, 1600 автомобила Buick Envision 20T бяха поставени в над 3 милиона км тестове. 270 други возила бяха подложени на тестове за издръжливост, работейки 12 седмици на пълна газ нон-стоп.

Това звучи леко нереално, но ако има хора, които биха го направили, това са китайците!

Comments are closed.