България / Рали Новини

Bulgaria Trophy 2014 този уикенд из Родопите

bulgaria_trophy_2014От 6 до 8 юни ще се проведе Bulgaria Trophy 2014 – едно от най-чаканите хардкор оф-роуд състезания у нас. Надпреварата, която е кръг от трофи шампионата на България, ще предложи два състезателни класа – Трофи и Адвенчър. Център на надпреварата ще е в района на хижа „Здравец“ в Родопите, недалеч от Пловдив.

За експертния трофи клас, Bulgaria Trophy 2014 ще предложи три състезателни дни, включващи специални етапи със сравнително висока степен на трудност, а обстановката допълнително ще се усложни от постоянните дъждове. Автомобилите задължително трябва да бъдат оборудвани с лебедка и предпазна клетка, кара се по пътна книга (road book). Екипажите трябва да бъдат снабдени с GPS, който записва Garmin съвместим трак.

Първият състезателен ден на Bulgaria Trophy 2014 в петък ще предложи 40 км трасе след официалния старт. В събота трасето ще е малко по-късо, но не и по-леко. В неделния ден екипажите ще трябва да се преборят със супер специален етап.

За клас Адвенчър Bulgaria Trophy 2014 ще предложи два състезателни дни с разнообразно трасе, което може да бъде преминато от стандартен джип. Тук също ще се кара по роудбук и екипажите трябва да са оборудвани с GPS, който записва Garmin съвместим трак. Първият състезателен ден ще бъде в събота с дистанция около 70 км. В неделя също като при експертите, ще има суперспециален етап.

На старта на Bulgaria Trophy 2014 се очакват над 30 екипажа, включително и от чужбина. Места за публика ТУК:  http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=182632&p=2518744#post2518744

Comments are closed.