АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / премиери

BYD Tang: китайски хибриден супер SUV

byd_tang_hybrid_suv (1)Китайският автомобилен производител BYD разпространи официална информация за новия си супер мощен SUV. Машината се казва BYD Tang, като името на модела е посветено на династията Танг (или Тан), управлявала Китай в древността и известна като една от най-великите династии в Поднебесната империя.

BYD Tang се задвижва от хибридна система, състояща се от двулитров турбо бензинов двигател с мощност 205 к.с. и 320 Нм, два електромотора с по 150 к.с. и 200 Нм всеки и 6-степенна автоматична скоростна кутия. Сумарната мощност на кросоувъра става 505 к.с, а комбинираният въртящ момент е 720 Нм. Тези характеристики позволяват на BYD Tang да ускорява от 0 до 100 км/ч за едва 4,9 секунди, а според компанията комбинираният разход на гориво е по-малко от 2 л / 100 км.

BYD Tang ще се предлага и в две специални модификации. BYD Tang Limited е с червени лети джанти и специален интериор, с цена почти 42 000 евро, като производството ще бъде ограничено до 98 екземпляра. BYD Tang Ultimate Edition е със специален уширен боди кит, доста подобрения по интериора и ускорение от 0 до 100 км/ч с половин секунда по-добро от това на стандартния модел. Тази модификация ще се произведе в 200 бройки, всяка на цена от над 83 000 евро.

Comments are closed.