MOTO & ATV / АТВ Новини

Can-Am Maverick RS 1000 2013 с много подобрения

Can-Am_Maverick_RS1000Can-Am Maverick RS 1000, може да бъде наречен спортна версия на познатия у нас Commander UTV. Последният бързо успя да се наложи на пазара, макар BRP да бе последният производител от „висшата ATV лига”, който се включи в SSV сегмента. Машината определено е от най-красивите в сегмента, както и сред най-динамичните, макар далеч да не е сред най-практичните. За разлика от Commander, Maverick на 100% отговаря на замисъла си – да бъде спортист, който достойно да конкурира машини като Polaris RZR и Arctic Cat Wildcat.

За моделната 2013, Can-Am Maverick RS 1000 предлага доста нововъведения. Такова е например е превключването между 2WD и 4WD режим на трансмисията, което става с просто натискане на бутон, дори и да сте в движение. Окачването е обновено, като новите амортисьори FOX Podium са напълно настройващи се и освен голям ход, позволяват и сериозен клирънс на машината от 33 см. Товарното отделение леко е нараснало с допълнителни 31 л обем, а 38-литровият резервоар спомага за доста дълги преходи сред природата.

Все още няма информация кога и дали „спортният Commander” – Can-Am Maverick RS 1000 ще се появи на българския пазар. Цената му в САЩ започва от 15 999 долара.

Comments are closed.