АВТО 4x4 / концепции

Chevrolet и Ram ще борят Ford F-150 SVT Raptor

F-150_SVT_Raptor_ram_chevroletFord F-150 SVT Raptor в света на американските тръкове е това, което за нас европейците са AMG от Mercedes или М-версиите на BMW. Затова не е чудно, че архивраговете на Ford зад Океана са наточили зъби да борят най-яката версия на най-продавания пикап в Америка.

Първите слухове идват от страна на Chrysler и по-точно от подразделението им Ram (познато до неотдавна като Dodge Ram). С подкрепата на придворните си афтърмаркет специалисти от Mopar, от Ram са се наострили да предложат модел, който да не отстъпва по нищо на F-150 SVT Raptor. Макар за момента Mopar да предлага доста сериозен пакет за Ram, наречен Runner, амбицията е да има модел, който да е абсолютен връх в гамата.

Втората атака към F-150 SVT Raptor идва от страна на GM, които твърдо заявиха намерението си да направят нещо, което да спре победния марш на Ford. Още повече, че GM си признават колко са далече не само от „хищника”, но и от бутикови версии като Harley-Davidson на Ford, например.

Остава да видим кога и дали ще се състои сблъсъкът на титаните за парче от апетитния пай на пазара на специални пикапи в Америка.

Comments are closed.