АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / концепции

Chevrolet Niva официално и детайлно (галерия и видео)

chevrolet_niva_conceptДжоинтвенчърът GM-AVTOVAZ представи официално концептуалния Chevrolet Niva, за който писахме усилено тези дни. Премиерата се състоя на започналия днес международен автомобилен салон в Москва, а детайлите по бъдещия всъдеход са повече от интересни.

Концепцията, представена в Москва, продължава твърдата оф-роуд линия на настоящия Chevrolet Niva и смело можем да кажем, че дори я надхвърля сериозно. Хубавото в случая е, че от смесеното предприятие ни уверяват, че много от чертите на шоукара ще бъдат запазени и в серийния модел, който ще е на пазара една година по-късно от нашите предвиждания – 2016.

chevrolet_niva_concept (1)Концептуалният Chevrolet Niva е с доста сериозен клирънс, оф-роуд гуми BFGoodrich Mud Terrain с голям размер, спирачки Брембо, подкартерна защита, електрическа лебедка, шнорхел и багажник на покрива, на който е монтирана резервната гума, както и комплект халогени. Цялата тази компановка определено успешно отговаря на мотото на Chevy „Find New Roads“ (намери нови пътища), и смело можем да добавим – „ако не, ги проправи!“.

Следващото поколение Chevrolet Niva ще се предлага, както вече споменахме, с 1,8-литров бензинов двигател, който ще доставя с около 30% по-голяма мощност и въртящ момент към колелата. Двигателят ще е куплиран с 5 -степенна механична скоростна кутия с бавни предавки, а задвижването ще е постоянно на четирите колела, плюс блокаж на диференциала.

chevrolet_niva_concept (3)Интериорът на концептуалния SUV определено предлага много по-голям комфорт, отколкото почти спартанския настоящ сериен модел, като ел. пакет, климатик и куп системи за безопасност и асистиране на водача ще са серийни в бъдещия Chevrolet Niva. На разположение на водача и пасажерите ще е модерна информационно-развлекателна система, а специален инструментален панел ще предлага някои от най-важните данни за любителите на оф-роуда – компас, външна температура и инклинометър (измерване на страничен и вертикален наклон).

Концептът, както и бъдещият сериен Chevrolet Niva, са разработени и конструирани от наистина шарен международен екип. Ондрей Коромаж, роден в бивша Чехословакия и работещ за GM в Китай е водещ дизайнер на интериора и екстериора, италианското дизайнерско ателие Blue Engineering осигурява целия процес по разработка, а местният инженерен екип на GM-AVTOVAZ в Русия е имал тежката грижа да адаптира възможно най-добре всички технологии към суровите пътни условия и климат в Русия.

Comments are closed.