АВТО 4x4

Citroen C4 Aircross ще дебютира в Женева

От месец април, Citroen разширява своята гама с ново предложение, което се прицелва в един непрестанно разширяващ се сегмент. Citroen C4 Aircross се опира на традиционните ценности на компактните SUV, съчетавайки дизайн и технологични иновации. Този нов силует разполага с всички дадености, за да се адаптира отлично към съвременния начин на живот, който включва бягство от ежедневието.

Новият компактен SUV на Citroen ще се предлага във версия с две и с четири задвижващи колела, два бензинови и два дизелови двигателя. Бензиновите са 1,6-литров със 116 к.с. и 152 Нм, и 2-литров със 154 к.с. и 198 Нм, който ще се предлага и на пазарите извън Европа. Дизеловите версии ще се задвижват от 1,6-литров HDi FAP със 112 к.с. и 280 Нм и 1,8-литров HDi FAP със 150 к.с. и 300 Нм.

Най-икономична е дизеловата версия HDi 115, която в съчетание с 6-степенна механична скоростна кутия и предно предаване, има емисии на CO2 от 119г/км. Във версия с 4 задвижващи колела емисиите на СО2 са 129 г/км.

По-мощната дизелова версия с 1,8-литровия двигател разполага със система за променливо газоразпределение. Тази технология осигурява степен на сгъстяване 14/1 – най-ниската от дизеловите двигатели на пазара, и позволява завиден вибрационен комфорт, ниско ниво на емисиите, еластичност при работа и показатели, достойни за по-големите двигатели, заявяват от Citroen.

Бензиновият 1,6-литров двигател е с двоен разпределителен вал, 16 клапана и система за променливо газоразпределение, а вредните емисии са в рамките на 135 г CO2/км.

Всички двигатели, освен 2.0-литровия бензинов, се оборудват със старт / стоп система и система за рекупериране на енергия от спирачки и движение по инерция.

Трансмисията на C4 Aircross е с три режима на задвижване (2WD, 4WD и LOCK), които се избират от селектор. Режимът 4WD разпределя автоматично въртящия момент между предния и задния мост. LOCK заключва разпределението на тягата между предния и задния мост 50:50, а 2WD е най-икономичен и задвижва само предните колела.

Приятният на външен вид всъдеход е с дължина 4,34 метра и щедро вътрешно пространство, което предлага обем на багажника от 442 литра. От Citroen обещават доста комфорт, предполаган от удобните седалки, повдигнатата позиция за шофиране, остъкления панорамен покрив и интуитивното разположение на шофьорското място.

Налице ще е широка палитра от технологични оборудвания: навигационна система Navidrive с тактилен дисплей и камера за заден ход, безключов достъп и потегляне на автомобила, Hi-fi система ROCKFORD, музикален сървър и др.

Citroen C4 Aircross ще се предлага на пазара от първата половина на 2012 година и ще бъде представен на автомобилния салон в Женева.

Comments are closed.