АВТО 4x4 / премиери

Citroen C4 Cactus Aventure и C5 Cross Tourer в Женева

Citroen_C4_Cactus_Aventure_1Оф-роуд кросоувъра Citroen C4 Cactus Aventure и комбито с повишена проходимост C5 Cross Tourer ще са сред звездите на френската марка по време на автомобилния салон в Женева, който започва в началото на март.

Citroen_C4_Cactus_Aventure_2Концептуалният Citroen C4 Cactus Aventure е развитие на вече серийния C4 Cactus, представляващ псевдо кросоувър с предно задвижване. Приключенската версия залага на „по-джипест“ екстериор с много оф-роуд черти. Виждаме хищна оф-роуд броня и задължителните за модерните оф-роудъри черни матови елементи. Сред останалите отличаващи го от конвенционалната версия елементи са увеличеният клирънс, метални булбарове, по-раздути калници, багажник на покрива с халогени и най-вече масивните оф-роуд гуми BF Goodrich Mud-Terrain T/A.

В интернет вече вървят слухове, че Citroen C4 Cactus Aventure е част от кампанията по евентуалното участие на марката в рали Дакар.

citroen_c5_cross_tourerCitroen C5 Cross Tourer от своя страна може да се нарече дериват на Peugeot 508 RXH или „комби на кокили” от рода на Skoda Octavia Scout или Opel Insignia Country Tourer. Моделът е повишен с 15 мм клирънс спрямо стандартния модел и е с някои отличителни екстериорни черти, както и с познатото хидравлично окачване Hydracро сцепление tive III+. За задвижването му ще отговаря системата за по-добро сцепление Intelligent Traction Control, но не се знае дали ще има версия Hybrid4 с иновативното 4×4 задвижване на PSA.

Comments are closed.