АВТО 4x4

Citroen DS Wild Rubis официално (видео)

Citroen DS Wild Rubis бе представен официално, преди световната си премиера на автомобилния салон в Шанхай, Китай. Въпреки очакванията за компактен кросоувър, който да се бори с Volkswagen Tiguan и BMW X1, французите извадиха сериозен SUV, с габарити, близки до тези на Volkswagen Touareg.

Концептът е с дължина 4,70 м, широчина 1,95 м и височина 1,59 м. Колсената база на Citroen DS Wild Rubis е 2900 мм, като всъдеходът е качен на 21-инчови гуми. Вместо познатата дизелово-хибридна система на PSA, концептът се задвижва от нова хибридна трансмисия, включваща бензинов електромотор, задвижващ предняи мост и електромотор за задния.

Все още няма официални технически данни за ДВГ-то използвано при Citroen DS Wild Rubis, но според източници става въпрос за 4-цилиндров с обем 1,6 литра, който заедно с електромотора доставя комбинирана мощност от 240 к.с.

Китай е първата страна в която ще се произвежда и продава луксозният SUV, но по-късно той ще дойде и в Европа. Най-вероятното име на серийния модел ще бъде Citroen DSX7 Hybrid4.

Comments are closed.