Outdoor / екстремни спортове

Да разцъкаме с Е-скейтборд за всякакви терени? (видео)

E-Glide_electric_SkateboardВиждали сме почти всичко от олекотени дъски до електро-скейтове за градски условия. Ако трябва да сме честни, идеята да отидем със скейтборд на оф-роуд не е лоша. Ето, че вече има модел за тази цел. Представяме ви алуминиев електрически скейтборд за всякакви терени – електро-офроудърът е бърз на пътя и остава все така стабилен дори извън комфортната си зона.

Две неща помагат на този allroad скейтборд да е различен от останалите: изцяло алуминиевата му конструкция и пневматиката, която би преминала през почти всичко. Огромно (за габаритите на дъската) количество въртящ момент и висока скорост се осигуряват от електродвигателя, захранван от B&B батерии, готови да ви придвижат 25 километра.

all_terrain_skateboardИнженерите от E-Glide твърдят, че пакетът акумулаторни батерии доставя 70Ah мощност. 6,3-милиметровата конструкция е нарязана на лазер и е хидравлично пресована при оформянето, за да осигури здравина и за да спести маса, в сравнение с типичната дървена дъска. Разработчиците обещават, че бордът ще ускорява от 0 до 40 км/ч за 5 секунди. Масата остава сравнително голяма – близо 35 кг.

Както може би предполагате, това изобретение няма да е евтино. В САЩ цената му ще започва от $1199, но може да нарастне ако клиентите имат индивидуални изисквания. Но ако предположим, че ползвателят му живее в претъпкан град, определено може да предпочете скейта пред някоя бричка втора ръка или някое още по-скъпо е-колело. Плюс възможността да се разходи със своя скейтборд извън утъпканите пътища…

Comments are closed.