АВТО 4x4 / бизнес

Дали Lexus NX е по-добър от BMW X3?

lexus_nx_vs_bmw_x3С видео в официалния си канал, от Lexus се опитват да ни убедят защо техния Lexus NX е по-добър от BMW X3. В подобно видео преди време, японците сравняваха RC 350 с 435i Coupe, а сега дуелът е между сравнително компактните SUV машини на двете марки.

Баварският кросоувър е набеден, че има познати черти и конвенционален дизайн, докато Lexus NX е „изцяло оригинален“. Японецът разполага стандартно с LED-фарове, LED-дневни светлини и LED-халогени, които при BMW се доплащали.

И следва най-изненадващата част, в която Минг-Жу Чен от Lexus College споделя, че xDrive системата за задвижване на четирите колела на BMW е „добра“ за сухи настилки (бел. ред. предава 100% от двигателното усилие на задните колела при нормални условия), но предното задвижване на Lexus NX е по-адекватно за „всякакви настилки и всякакви метеорологични условия“ и „много“ шофьори щели да го предпочетат. Точно както в предишното видео, BMW понася „храна“, защото няма конвенционална резервна гума, а се предлага с рънфлет.

Багажникът на Lexus NX може да събере цели четири голф чанти, а този на X3 – „не чак толкова много“. Критиките продължават със заключения, че пасажерите на втория ред седалки в Lexus NX имат почти 10 см повече място и че 60:40 падащите облегалки на задните седалки на „японеца“ могат да бъдат спуснати чрез бутон на арматурното табло, докато BMW Х3 няма такава опция.

Съдържателното видео продължава в насока екстрите, които Lexus NX разполага по презумпция, а за същите в BMW X3 трябва да доплатим. Вижте видеото и споделете какво мислите вие?

Comments are closed.