АВТО 4x4

Dartz Prombron Black.Dragon: брониран звяр за 6 милиона евро (видео)

Компанията Dartz, известна преди време като RussoBaltique, представи нова версия на бронирания хиперлуксозен всъдеход Prombron. Модификацията Dartz Prombron Black.Dragon обещава да е още по-мощна, сигурна и комфортна от оригиналния всъдеход и ще бъде представена ексклузивно за пазара в Китай.

Претъпканият с луксозни джунджурии руски VIP SUV излиза в ограничени серии, предназначени за свърхбогати олигарси. Наследникът на Dartz Kombat T98 се задвижва от 8,1-литров V8 двигател на General Motors и издържа пряко попадение на снаряд.

Естествено, характеристиките на “конвенционалния” всъдеход са запазени и дори подобрени при Black.Dragon. Новата машина е с 600 мм по-дълга от оригинала и има оригинална конфигурация 3+1 на вратите.
Моделът има детайли от сребро и други благородни метали, а емблемата на дракон е с рубини, злато и диаманти. Сред милионите глезотии в салона се открояват 42-инчов плазмен телевизор, интернет свързаност, минибар и други.

Dartz Prombron Black.Dragon ще бъде произведен в едва 12 бройки, всяка на цена от 5 963 200 евро, без индивидуалните екстри, поръчани от бъдещите клиенти.

Comments are closed.